Babypottning

Detta är min historia

När mitt första barn kom sommaren 2015 tänkte jag att jag aldrig skulle bli den typen av förälder som skulle potta eller använda tygblöjor.
Jag hade en kompis som frågade mig vid några tillfällen men nää, det var inte för mig, jag var så nöjd med att bara bära.

Men så vid ca sju månader så bajsade dottern små harlortar i blöjan och hade lite problem med bajsandet. Så jag tog kontakt med min kompis och frågade vad jag skulle göra. Så jag åkte och köpte en bumbo toalettsits och började potta. Mest på rutin som kring mat och sömn. Alltid vid morgon och innan läggdags. Efter några dagar resulterade det i att hon började bajsa som en hel karl varje morgon! WOW, kände jag och var stoltast i världen att mitt barn bajsade på toan och att jag fattade det. Då kände jag att jag ville lyckas med kiss också. Så återigen tog jag kontakt med kompisen som också använde sig av tygblöjor. Jag fick låna några så att jag kunde få prova på och det kändes så bra att jag köpte hem själv och började på heltid.

När tvåan kom i början på 2018 så kändes det självklart att både babypotta och köra tygblöjor från start. Resan har sett helt annorlunda ut. Pottningen har varit något helt annat när man provar så tidigt men samtidigt har det varit så fantastiskt. Jag har också känt i omgångar att jag måste ta en paus för min egen ambition blir som en tävling men också för att det känts som att jag inte hunnit med så som jag önskar. Därför är jag noga med att påtala för andra att det är okej med en paus. Det är inte en fråga om någon tävling utan att kommunicera med ditt barn och lyssna på behoven.

För min del när det varit lågt och jag haft ett barn som tydligt visat sina behov och jag inte kunnat hjälpa just där och då så har jag bekräftat att hon är nödig men att hon får kissa i blöjan. Jag är lite för lat med fulla bajsblöjor så då gör jag allt jag kan för att hon ska få göra ifrån sig på lämpligt ställe.

Hur ser din resa ut?